Tantra voor mannen, terugkomen bij jezelf!

Tantra voor mannen, is dat nu zo anders dan tantra bij vrouwen? Voor mij is daar niet een eenduidig antwoord op. Want tantra gaat er voor mij om dat je weer helemaal terug mag komen bij jezelf. En je eigen (seksuele) levensenergie (terug) mag vinden. En dat is iets wat zowel mannen als vrouwen willen wanneer ze bezig gaan met tantra.

Tantra staat voor verbinding

Een aantal jaren geleden kwam ik zelf in contact met tantra. Voor mij een manier om terug te komen bij mezelf. Gedragen mogen voelen en liefdevol ondersteunt te worden. Voor mij staat tantra heel erg in verbinding staan met de moeder in mij. Ook met mijn eigen moeder die helaas geen onderdeel uitmaakt van mijn leven. Tantra geeft mij heling, laat alle stukjes in mij weer samen komen waardoor ik mij meer heel mag voelen. Al weet ik dat we in de kern al heel zijn, soms voelt dat niet zo door allerlei gebeurtenissen.

Niet alleen tantra voor vrouwen, nu ook voor de mannen in mijn praktijk

Na mijn eerste tantra sessies bij een collega die inmiddels al een tijd in Enschede woont. Kreeg ik veel respect voor haar vakgebied. En heb ik altijd gezegd, dit zou ik nooit kunnen. Een man op deze manier masseren, zo dicht bij mijn eigen energie laten komen. En nu een aantal jaren later heb ik zelf de studie massage & tantra gedaan bij Heleen Baas. In eerste instantie voor vrouwen en later ook nog een dag speciaal alleen voor mannen. Steeds vaker krijg ik de vraag, Anouk geef jij tantra? En elke keer moest ik dan aangeven, op dit moment geef ik het alleen aan vrouwen. Totdat er iets in mij zei, probeer het toch eens en kijk wat het met je doet. Dat heb ik dus gedaan, wel altijd bij cliƫnten die al onder behandeling zijn bij mij in de praktijk. Er wordt altijd eerst gestart met een haptische massage, dat is een energetische massage waarbij je al mag leren zakken in je eigen energie. Waarbij jij als man al mag terugkomen bij jezelf!

Vertrouwensband erg belangrijk binnen de tantra

Wat voor mij erg belangrijk is in het tantra proces is de energie tussen de twee personen die dit beoefenen. Er mag eerst een vertrouwensband worden opgebouwd alvorens je een stap verder kunt zetten in dit proces. Dus ik zeg een ja tegen tantra voor mannen. Wel binnen de kaders die ik er als therapeut aan stel. Net zoals jouw grenzen zijn ook mijn grenzen enorm belangrijk. Je kunt niet zomaar beginnen met een lingam massage ook al wil je dat nog zo graag. Tantra is in mijn ogen echt een prachtig proces. Je moet er wel in willen investeren. En dan bedoel ik vooral je tijd en liefde voor jezelf willen investeren. Want lieve man, dat ben jij toch ook waard!

Tantra voor mannen die aan zichzelf willen werken

Dus bij mij kom je voor tantra als je wilt werken aan je eigen zelfbewustzijn. Wanneer je merkt dat jouw (seksuele) energie gedoofd is. Als je dolgraag weer met je partner wilt connecten terwijl je of jezelf of elkaar kwijt bent geraakt. Want ook duo sessies zijn zeker een optie. Je komt ook bij mij wanneer je zuivere intenties hebt. Ja er zijn sessies waarin we in verdieping gaan. En ja ook daar komen gevoelens op allerlei lagen vrij en dat is helemaal oke. Er is geen doel. Nee deze sessies zijn er niet voor om puur seksueel aangeraakt te worden. Daarom stap je altijd laag in en mag je groeien. Net zoals ik gegroeid ben op mijn tantra pad.

Graag ontmoet ik jou!

Graag ontmoet ik jou liefdevolle man. Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op. Je mag mij een mail sturen naar anouk@healthfulbyanouk.nl of op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 een appje sturen naar 06-26621092.